Kontakta oss

 

Peter:

(+46)0738-707512

 

Nicklas:

(+46)0704-978740

 

peternicklas.music@gmail.com

 

Gästbok

 

Bli ett fan.

Gilla oss på Facebook.

 

 

Affischer att

skriva ut :


 
 

 

 

 

Sugen på

egen

hemsida?

Klicka på 

bilden 

nedan

räknare

Ja... Här e vi...

 

Det är vi som är

PeterNicklas

PN

Peter: Keyboard, Lead and backing vocals. (th)

Nicklas: Guitar, Lead and backing vocals. (tv)

Så kan man ju presentera oss på ett lite internationellt sätt... :o)

 

Vi (Peter och Nicklas) började 1997 i Peters lilla 2:a som "Bandet utan namn." Keyboard och gitarr genom en kraftig förstärkare i  en lägenhet... INTE populärt hos grannarna!!! Men vi tyckte det var kul att "lira" så vi stod emot grannarnas "klagosång" för vi hade ju ingen annanstans att vara.

Eftersom vi arbetade på samma ställe blev det en del "musiksnack" på rasterna. En arbetskamrat snappade upp våra samtal, vilket ledde till att vi fick en medlem till i "Bandet utan namn". Nu var vi en TRIO... Vi kände oss "seriösa" och vi behövde ha ett namn på bandet. Efter en tids "brainstorming" blev vi till slut ”tune up”  och vi fixade en lokal (och då blev säkert Peters grannar nöjda).

Men.. Vi hade inga större ambitioner utan vi spelade tillsammans för att det var kul och var ganska nöjda med det. Men säj det som varar "forever"... Här följer en liten anekdot om hur vi kom ut ur "skuggan" och in i "rampljuset"...

"Som alla vet slits strängarna på en gitarr efter hand ut och man behöver ju då köpa nya... Pga detta triviala faktum begav vi (Peter och Nicklas) oss ut på stan för att köpa "världshistoriens dyraste strängar". Vi siktade in oss på Mega Musik (i Helsingborg naturligtvis) och köpte ett paket strängar (vilket var det enda vi egentligen skulle göra) men väl nere på stan blev våra strupar torra och vi bestämde oss för att gå till Dubliners för att ta en öl...

När vi 17:43 anlände till Dubliners (28 sekunders promenad från Mega Musik) visade sej att de inte öppnade förrän kl 18:00!!! Vad göra? Torra i halsen begav vi oss till Sailor's Pub vid Marina Plaza. Där fick vi till slut våra öl... Som blev en öl till och en öl till och en whiskey och en öl och en öl (OSV) Den kvällen slutade med en nota på sammanlagt 2500 kr OCH bandets visitkort till den (väldigt) söta tjejen i baren..."

Dyra strängar kanske..? (Om man ser till vad kvällen kostade oss) Men det var det värt, för det där visitkortet hittades av Barchefen som också var ansvarig för underhållningen... Och efter ett par godkända provspelningar hade vi sedan regelbundna spelningar på Sailor's pub en gång i månaden under 4 års tid."

Och genom de "dyra strängarna" och spelningarna på Sailor's fick folk upp ögonen för oss vilket ledde vi blev anlitade till fler och fler spelningar. Helt plötsligt spelade vi på bröllop, födelsedagsfester, firmafester m.m... Vi hade lyckats med något vi egentligen inte siktat på!!! :o)

Efter några år som trio hoppade tyvärr "trean" av (Tack för den tiden Adam!!!) men vi fortsatte som en duo.

När vi blev två bytte vi namn på gruppen till det lite småkäcka "PeterNicklas" (vilket väl direkt leder tankarna till våra förnamn och inget annat) ;o) och tänk vad tråkigt det skulle blivit om vi hetat Lasse och Stefan eller Sven och Ingvar...

And the story goes on...

Vi har hela tiden haft spelandet som hobby men vi repar regelbundet i vår egen lokal (kallad "Lokaalen").

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)